Foto's: Karakteristiek fotografie

Foto locaties bruiloft

Tips voor bijzondere foto locaties voor uw bruidsreportage

Passende locatie

Natuurlijk willen jullie op een bijzondere locatie de bruidsreportage maken! Als eerste de tip: zoek een locatie die bij jullie past! Een locatie of omgeving waar je je op je gemak voelt, is een prachtige entourage voor je fotoreportage. En als je relaxed bent, sta je beter op de foto. Hieronder een lijst met bijzondere locaties.

Enkele suggesties

Winkelend op de markt, luieren in een strandtent, devoot in de kerk, tussen de mensen op het station of bij de bushalte. Of wat te denken van een foto voor een viaduct met graffiti? Ook een museum is vaak erg geschikt, wellicht passend bij de interesse van de bruid of bruidegom. Of een oud gebouw met een bijzondere licht inval. 

Nog meer suggesties die je wellicht op een idee brengen: op de top van een gebouw, grand café, podium theater, fabriekshal, chic restaurant, op een (veer)boot/pont, heide, warenhuis, klooster, filmzaal.

Leuke ideetjes:

Wees actief

Ga met elkaar iets doen! Denk dan aan koffie drinken in een grand café. Een ijsje kopen. Bloemetje kopen op de markt. Kunst bekijken in een museum. Sokken kopen in een bijzonder warenhuis. Samen met de trein, bus, tram of metro! Pak de tandem, neem de watertaxi!

Dieren

Gebruik een dier! Neem de hond mee uit wandelen (als julie die hebben). Samen paard rijden over het strand of in de bossen. Let op: het moet bij jullie passen.

Hobby of beroep

Gebruik je hobby/beroep! Hiervan een prachtig voorbeeld. De bruidegom kan goed pianospelen, de bruid heeft een aantal schapen met lammetjes. In de wei met de schapen en lammetjes hebben ze een piano laten zetten. Prachtige reportage verzekerd!

Organisatorische tips:

Tijdsplanning fotoreportage

Vraag bij de fotograaf na hoeveel tijd hij/zij nodig denkt te hebben voor een reportage. Willen jullie een album met veel foto’s, dan moeten er ook meer foto’s gemaakt worden. Niet elke fotograaf heeft even veel tijd nodig. In de planning moet je hier goed rekening mee houden. Handig is het om de locatie voor de reportage aan te passen aan de locatie waar jullie gaan trouwen en/of een feest geven. Dit scheelt veel reistijd! Rijdt je in een oltimer of limousine, dan moet je extra reistijd rekenen!

Let op de details

Ik adviseer altijd om een “vrouwen oog” mee te nemen. Goede fotografen zien natuurlijk alles, maar vrouwen letten op elk detail. Scheve stropdassen enz. passen niet in het mooie plaatje.

Speciale momenten

Bespreek goed van te voren met de fotograaf van welke speciale momenten jullie een foto willen hebben. Ook zou het jammer zijn als je geen foto hebt waarop jullie staan met iemand die voor jullie heel belangrijk is.

Groepsfoto

Vergeet de groepsfoto niet in te plannen! En denk er aan: hoe meer mensen op de foto, des te meer tijd is er nodig om alle personen te schikken. Houd daar met het plannen van tijd rekening mee.

Bruidsfotograaf

De keuze van de bruidsfotograaf is ook erg belangrijk voor het laten slagen van de bruiloft. Daarom treft u op deze site een speciale pagina met tips voor de keuze van een bruidsfotograaf.

Deze tips zijn van Jo-Anne van der Lelij - Ceremoniemeesters van der Lelij

Meer over dit onderwerp

Bruidsfotografie
Bruidsfotografie: tips voor de trouwfotograaf

Bruidsfotograaf tips
Bruidsfotograaf kiezen: tips voor de keuze van een bruidsfotograaf

Trouwauto huren
Trouwauto huren - tips verhuur limousine en trouwauto's

Bruidsreportage tips
Bruidsreportage - mooie trouwfoto's met deze trouwreportage tips

Trouwkaarten tips
Trouwkaarten zelf maken - tips ontwerp en tekst trouwkaart

Uitnodiging trouwkaart
Trouwkaarten met eigen foto - uitnodiging bruiloft zelf maken

Bierviltjes bedrukken
Bierviltjes bedrukken - tips voor een foto op bierviltjes