Fotografie: de verdieping

Op deze pagina een aantal verdiepende onderwerpen of verwijzingen naar meer informatie over fotografie.

U treft bijvoorbeeld een uitgebreid artikel aan over de kleurenleer van Johannes Itten. Of een algemene introductie over het fotobewerkprogramma Picasa.

Verder worden er allerlei fotografische thema's besproken. Onderaan elk artikel staan verwijzingen naar gerelateerde informatie op deze site.

Disciplines
Zo maak je de beste foto van je auto Zo maak je de beste foto van je auto
Je hebt net een auto gekocht of je wilt je auto verkopen. Wat heb je dan nodig? Precies! Een hele mooie foto om jouw wagen aan de rest van de wereld te showen.

Fotografie artikelen
Achtergrond productfoto's Productfotografie: tips voor professionele productfoto's
Tips voor een goede achtergrond bij productfotografie, bijvoorbeeld van koopwaar die u op marktplaats wilt verkopen. Productfotografie tips.

Histogram informatie Histogram tips: het histogram geeft veel informatie over uw foto
Tip: het histogram van uw camera geeft veel goede informatie over de samenstelling van uw foto! Hoe lees ik een histogram en wat kan ik er mee?

Camera lenzen Camera lenzen - tips voor een objectief bij uw camera
Een goede lens of objectief is het belangrijkste onderdeel van uw camera. Tips voor de juiste camera lenzen en het perfecte macro objectief.

Dynamische compositie Dynamische compositie van een foto: standpunt en voorgrond
Tip: voor een mooie close-up foto is een dynamische compositie van de foto belangrijk! Tips van een professionele fotograaf voor een goede compositie.

Culinaire fotografie: tips voor de mooiste foodfoto’s Culinaire fotografie: tips voor de mooiste foodfoto’s
Maak die innerlijke foodstylist maar wakker en sla aan het experimenteren met verschillende ondergronden en borden (of planken).

Evalueren van foto's Betere foto's met uw fototoestel - foto's evalueren
Evalueren van uw eigen foto's is een goed middel om de kwaliteit van uw foto te verbeteren! Goede fotografen kijken kritisch naar hun eigen foto's en gooien veel weg.

Fotowedstrijd natuur Fotowedstrijd natuur - waar let je op bij een natuurfoto wedstrijd?
De natuur is een favoriet onderwerp van fotografie en dus ook van fotografie wedstrijden. In dit artikel enkele uitgangspunten voor een natuurfoto wedstrijd.

Tips fotowedstrijd Fotowedstrijd tips - fotografie tips
Lees hier tips, zodat u meer kans maakt om de prijs te winnen van een fotowedstrijd! Fotowedstijden genoeg, maar niet iedereen wint een prijs.

Gratis fotograferen! Gratis Fotograferen!
Door slim te kopen en te verkopen voor weinig geld een mooie cameraset samenstellen

Herfst foto tips Herfst kleuren biedt fotogenieke kansen - Herfstfoto tips
Herfstfoto's met hun bijzondere kleuren en lichtval maken van de herfst een fotogeniek jaargetijde. In dit artikel worden tips voor mooie herfstfoto's gegeven, o.a. over kleuren en weer.

Kleur en kleurenleer Kleur en kleurenleer: hoe zit het precies met kleuren?
Kleur en kleurenleer: hoe zit het precies met kleuren? Lees er alles over in dit duidelijke artikel over de kleurencirkel en kleurenleer.

Dieptewerking Dieptewerking en licht bij fotografie: tips voor diepte, perspectief en schaduw!
Verbeter de kwaliteit van uw foto wat betreft licht, diepte, perspectief en schaduw! Tips voor dieptewerking en perspectief in uw foto's.

Poster printen Poster van foto online bestellen of poster printen via Picasa
Poster van foto online bestellen bij een fotoservice of een poster printen via Picasa. Een XXL-poster aanbieding bestellen van een eigen foto.

Macrofotografie - spiegelreflex Spiegelreflex camera: fotowedstrijd tips
Tips voor fotowedstrijden. Lees hier ook meer over spiegelreflex en compact camera's! Fotowedstrijd tips van een professionele fotograaf.

Stilleven fotograferen Stilleven fotograferen: tips en ideeën
Mooi artikel over het fotograferen van een spannend stilleven, zodat u een betere foto krijgt! Tips van een fotograaf voor een mooie foto van een stilleven.

Op reis met de fotograaf Tips voor mooie foto's op reis - reisfotografie tips
Kijk door uw digitale camera met het oog van een professionele fotograaf. Gratis tips fotografie in deze online fotografie cursus. Digitale camera uitleg.

Tips voor het fotograferen van kunst Tips voor het fotograferen van kunst
Het fotograferen van kunst is een kunst op zich. Het is veel meer dan zomaar een plaatje schieten van een schilderij of een beeldhouwwerk. Dit artikel geeft je tips voor kunstfotografie.

World Press Photo World Press Photo - wedstrijd voor fotografen
Artikel over de jaarlijkse wedstrijd World Press Photo! Belangrijke wereldwijde fotowedstrijd. Ook veel tips voor het winnen van een fotowedstrijd.

Evenementen
Foto festival Naarden Foto festival 2015 - fotografie evenement Naarden
Iedere twee jaar wordt in Naarden het FotoFestival Naarden gehouden. Het festival geeft de actuele stand van zaken in de Nederlandse fotografie weer.

Foto tentoonstelling Foto tentoonstelling - foto expositie
Fototentoonstelling in Amersfoort: De zomer is het seizoen om zelf plaatjes te schieten. Amersfoort draait de rollen om en laat fotoliefhebbers genieten van andermans werk.

Fotografiereis Fotoreis - tips voor een leuke fotoreis
Altijd al een fotoreis willen maken? Wellicht is deze fotoreis naar Portugal dan iets voor je. In dit artikel worden alle aspecten van deze fotoreis van RVG Photography beschreven.

Fotomuseum en wit Wit - expositie in het Nederlands Fotomuseum
Geen kleur maakt zoveel los als wit. Kleur van bruidsjurken, maar ook van doktersjassen. Wit intrigeert. Daarom is in het Nederlands Fotomuseum een expositie over wit.

Photokina foto beurs Photokina foto beurs - fotografie event met belangrijke trends
Photokina foto beurs - fotografie event met trends op het gebied van van fotografie, beeldbewerking, opslag, afdruktechniek en beeldcommunicatie.

PIXperience 2013 PIXperience 2013 - natuurfotografie evenement
De PiXperience 2013 is hét natuurfotografie evenement voor iedereen met een passie voor natuurfotografie. Lezingen, presentaties en seminars: een must voor alle natuurfotografen.

PiXperience evenement PiXperience - natuurfotografie evenement met workshops
De PiXperience is een veelzijdig natuurfotografie evenement voor iedereen met passie voor natuurfotografie. Lezingen, presentaties, workshops, demonstraties, seminars.

Verder kijken
Foto's van Cactussen Foto's van cactussen - en tips voor mooie foto's
Foto's van cactussen - Prachtige foto's van cactussen op een cactuskwekerij in Ruurlo. Tevens fotografie cursus online en cursus natuurfotografie.

Foto forum Foto fora - fotografie forum
Foto fora - fotografie forum - een overzicht van nederlandstalige digitale fotografie fora op internet. Foto fora overzicht.

Fotograferen index Fotocamera tips: cursus fotografie en gebruik fotocamera
Alles over fotografie en fotograferen met uw digitale camera treft u aan op www.cursus-fotografie.nl. Een cursus fotografie voor beginner en gevorderde! Veel tips en gratis online advies.

Fotograaf Fotograaf - professionele fotografen in uw regio - fotostudio
Een professionele fotograaf in uw woonplaats. Op zoek naar een goedkope fotograaf? Op deze pagina fotogafen met of zonder fotostudio in uw regio.

Fotograaf gezocht Fotograaf in uw regio - professionele of goedkope fotograaf gezocht?
Zoek u een goedkope of professionele fotograaf in uw regio? Vind via deze website een goedkope fotograaf. Overzicht fotografen in uw regio.

Handboek digitale fotografie Handboek digitale fotografie & beeldbewerking - Frans Barten
Review van het handboek digitale fotografie & beeldbewerking van vakfotograaf en fotografie docent Frans Barten. Een uitstekend fotografie handboek!

2012 - New Horizons Panorama horizon fotografie - Noordzeehorizon
2012 - New Horizons: Een Canon EOS 5D spiegelreflexcamera op het dak van het NH Atlantic in Kijkduin fotografeert elk uur de horizon van de Noordzee.

Promotiefilm Promotiefilm laten maken - tips voor een bedrijfsfilm
Een promotiefilm of bedrijfsfilm brengt een product of dienst in beeld met de juiste combinatie van beeld en geluid. Een promotiefilm zorgt voor emotie, een boodschap die mensen raakt.

Top 10 beroemde fotografen Top 10 beroemde fotografen
Vaak worden foto’s wereldberoemd, maar wordt de naam van de fotograaf snel vergeten. We helpen je op weg met deze top 10 beroemde fotografen! Je kunt veel van hen leren.

Urban fotografie Urbanfotografie - wat is urban fotografie?
Wat is urban fotografie nu precies? Bij urban fotografie worden foto's gemaakt in en rondom verlaten gebouwen, fabrieken, huizen en zelfs dorpen. De sfeer van verval is belangrijk.