Fotografie en film opleidingen

Baan in de fotografie

Belangrijke onderdelen in de digitale wereld zijn fotografie en film. Wanneer je een creatief persoon bent, denk je vaker in beelden dan in woorden. Wellicht is het goed om te weten dat je via Studentum veel studies en opleidingen voor film en fotografie kunt doen.

Je leert jezelf te ontwikkelen en uit te steken boven de rest. Er zijn mogelijkheden op verschillende niveaus, dus ook jij kunt voor dit creatieve en mooie vak kiezen!

De Fotoacademie. Is dit wel iets voor jou?

Als we het hebben over de Fotoacademie, hebben we het over één van de meest grote en ambitieuze hogescholen op gebied van fotografie in Nederland. Je word op HBO niveau opgeleid tot een zelfstandig fotograaf.

De fotoacademie wil jou namelijk niet alleen de beste opleiding bieden, maar tevens een omgeving waar je je thuis voelt en je jezelf optimaal kunt ontwikkelen en gedreven met fotografie aan de slag bent.

Wat kan de toekomst mij bieden?

Wanneer je begint met één van de opleidingen, kun je over een aantal jaar kiezen uit bijvoorbeeld een carrière als portretfotograaf, filmregisseur, producten, editor, cameraman, documentairemaker of persfotograaf.

Allerlei soorten bedrijven, organisaties en instellingen hebben namelijk foto’s en filmmateriaal nodig. Er ligt dus een behoorlijke arbeidsmarkt voor je open!

Fotografie en filmopleidingen zijn er op elk niveau

Ongeacht welke middelbare school of vooropleiding je ook hebt gehad, je kunt je altijd aanmelden op MBO, HBO en zelfs WO niveau. Qua reputatie hebben bijvoorbeeld ook de Fotovakscholen en de Nederlandse Filmacademie een erg goede naam.

Heb jij je zinnen inmiddels gezet op een toekomst in de film –en fotografiewereld? Je zult merken dat de wereld van de film en fotografie altijd uitdagend en in beweging is!

Meer over dit onderwerp

Opleiding fotograaf
Opleiding fotograaf: MBO HBO: alles over fotografie opleidingen

Fotovakschool
Fotovakschool - MBO of HBO opleiding fotografie

4. HBO Fotografie
Fotovakschool - HBO fotografie opleiding

2. MBO+studiefinanciering
Fotovakschool - MBO fotografie + studiefinanciering

Kunstacademie
Kunstacademie - fotografie opleiding universiteit

3. MBO deeltijd
Fotovakschool - MBO deeltijd fotografie opleiding

Fotoacademie
Fotoacademie - fotografie vakopleiding voltijd of deeltijd

1. Basisopleiding
Fotovakschool - Basisopleiding fotografie

Workshop of cursus
Workshop natuurfotografie - leer goede natuurfoto's maken!

Seminar fotografie
Seminar fotografie - digitale camera workshops

Vacatures / vacaturebank
Vacatures en vacaturebanken voor fotografen

De Creatieve School
De Creatieve School - fotografie workshop Limburg